ANADOLU GAZETESİNE MEYAD’DAN ÖDÜL

Anadolu Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Yazar Sayın Eyüp KARA başarılı bir gazeteci olduğu gibi aynı zamanda “MEYAD DOSTU” bir gönül elçisidir.

MEYAD olarak 18.07.2018 tarihinde SAVİS OTEL ev sahipliğinde düzenlenen törende konuşan Eyüp KARA ; Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği(MEYAD) ın yapmış olduğu çalışmalar çok öemli buluyorum. Bu nedenle hem işletme sahiplerine hem de çalışanlara katkı amacıyla kurulan MEYAD Yönetim Kurulu Üyelerini ve tüm mensuplarını canı gönülden tebrik ediyorum.

MEYAD’ın Mobbing illeti ile mücadelede ne denli katkısı olduğunun ileriki yıllarda daha iyi anlaşılacağını vurgulayarak, temel insan hakkı ihlali ve aynı zamanda kul hakkı olarak tanımlanan bu veba ile mücadelenin bir vatandaşlık ödevi olduğunu belirtti. Topluma ve çalışma hayatına faydalı yayınları ve MEYAD’a katkılarından dolayı kendisine verilen “ MEYAD DOSTU “ plaketinin çalışma hayatı boyunca aldığı en güzel ödül olduğu ve çok onurlandığını belirten KARA, MEYAD ın doğru yolda olduğunu ve sonuna kadar arkalarında olduğunu belirtti.

Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği(MEYAD) Kurucu Başkanı ve Mobbing Bilirkişisi İsmail AKGÜN  çalışma hayatının vebası olan Mobbing konusunda değerlendirmelerde bulundu.

AKGÜN, “Çalışma hayatını ve dolayısıyla toplumu bir veba gibi saran Mobbing ile STK, Özel sektör, kamu sektörü ve MEDYA olarak topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini, en etkili mücadelenin de eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra AKGÜN, Mobbingin çalışana, işletmelere, aileye dolayısıyla topluma ve ülkeye zararlarını anlattı. Ayrıca AKGÜN, özellikle söylemek isterim ki; “Vatan, Millet, Bayrak ve Değerlerimizle” barışık olma ilkesinden yola çıkan, “Bilimsel ve Teknik bir dernek” olan MEYAD ailesi, çok yoğun bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir. Ancak  Ülkemizde sivil toplum kuruluşlarına yeterince önem verilemediği için maddi/manevi engellerle sıklıkla karşılaşmaktayız. MEYAD ailesinin kapısı herkese ve her kesime daima açık olacaktır. “Çalışma Hayatına Katkı İçin Çalışıyoruz” sloganımızı üst noktalara taşımak için mücadelemize herkesin destek vermesini bekliyoruz.” Dedi.

Konuşmasının devamında SAVİS OTEL Sahibi Murat KEÇELİ beye teşekkürlerini belirterek, MEYAD Saymanı ve MEYAD AKADEMİ koordinatörü Sayın Suat BAĞCI ile MEYAD YK ÜYESİ, MEYAD AKADEMİ koordinatörü ve MEYAD metin yazarı Hasan KAYA ile yol yürümekten ziyadesi ile keyif aldığını ve dostluk olgusunun başarının temel anahtarı olduğunu belirtti.

AKGÜN Anadolu gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp KARA şahsında tüm ANADOLU gazetesi çalışanlarına çalışma hayatına ve MEYAD’a olan katkılarından dolayı şükranlarını ifade ederek, “MEYAD DOSTU” plaketini Sayın Eyüp KARA Beye takdim etti. SAVİS Otelin misafirperver sofrasına geçildi. SAVİS OTEL in doyumsuz teras katında sohbetler edildi.