MEYAD İSTANBUL FAALİYETLERİ

MEYAD BAŞKANI İSMAİL AKGÜN “9. ULUSLARARASI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONGRESİ”NDE MOBBİNG İLE İLGİLİ BİLDİRİ SUNDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Güvenle Büyü Türkiye” temalı “9.Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi” 6-9 Mayıs tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.  Kongreye MEYAD Başkanı Sayın İsmail AKGÜN katılım sağlayarak, “Mobbingin Aileye Etkisi ve Çözüm Önerileri” Konulu bildiri ve sözel sunumunu yaptı. AKGÜN sunumunda Mobbingin çalışana, işletmelere, aileye dolayısıyla topluma ve ülkeye zararlarını anlattı. Üzerinde pek durulmayan bir konu olan Mobbingin özellikle dolaylı etki/zarar verdiği aileye yaptığı tahribatları anlatırken “Mobbinge maruz birey kimi zaman öfkesini daha güçsüz bulduğu eşinden ya da çocuklarından çıkarmaya kalkışarak şiddet uygulamaktadır. Kişilik yapısına ve mağduriyet durumuna göre değişkenlik göstermekle birlikte cinnet ve intiharlara kadar gidebilen bir etkiden söz etmekteyiz. Tüm bunlar ailede huzursuzluk, mutsuzluk, asabiyet, ilgisizlik, yaşamayı istememe durumu, sürekli kendisine yapılanları anlatma isteği oluşabilmektedir. Tüm bu etkenler ailede mutsuzluk ve kimi zaman aile parçalanmalarına kadar da gidebilmektedir.

AKGÜN, Çalışma hayatını ve dolayısıyla toplumu bir veba gibi saran Mobbing ile topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini, en etkili mücadelenin de eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları olduğunu belirtti. Bunu ihmal edersek yitirdiğimiz canların yanında, işyerlerinde güvensizlik hâkim olacağından seyirci durumunda olan diğer çalışanlarında psikolojisini olumsuz etkilemektedir. Bu durum verimsizliğe, hedeflenen üretim faaliyetinin tam ve zamanında yerine getirilememesine yol açması işletmelerimize ve ülkemiz ekonomisine ciddi maliyetleri olabilmektedir.

İşte bu nedenlerle her zaman söylediğimiz gibi “Çalışma Hayatına Katkı İçin Çalışıyoruz” sloganı ile Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) yola çıktı. Bu sorun ile el birliğiyle mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.

MEYAD İSTANBUL BULUŞMASI

Bilindiği üzere merkezi Ankara’da bulunan Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) Antalya ve İstanbul’da temsilcilikleri bulunmaktadır. MEYAD Genel Başkanı Sn. İsmail AKGÜN ve yönetim kurulu üyesi Hasan KAYA Bey ile bir dizi faaliyetlerde bulunmak üzere 5-10 Mayıs tarihlerinde İstanbul ziyaretlerini gerçekleştirdiler.

Bu bağlamda MEYAD İstanbul Temsilcisi Sn. Vildan Okutucu hanımefendi organizasyonu ile, 8 Mayıs 2018 tarihinde, üyelerimiz ve dostlarımız ile İstanbul Üniversitesi Balta limanı Sosyal tesislerinde akşam yemeğinde güzel bir mekânda ve atmosferde buluşma gerçekleştirildi.

Buluşma üst düzey katılımlı, sinerjik, eğlenceli ve sıcak bir ortamda gerçekleştirildi. Bu buluşmada İstanbul İl Temsilciliğimizin yetki ve sorumluluk alanları, Mobbing olgusu, derneğimizin misyon ve vizyonu, 2018 faaliyetleri ve hedefleri MEYAD Başkanı İsmail AKGÜN ile YK Üyesi Hasan KAYA’nın da katılımı ile geniş bir şekilde istişare edildi.

MEYAD üyeleri ve misafirlerin kendilerini kısa takdimini takiben İstanbul İl Temsilcisi Vildan OKUTUCU hanımefendi açılış ve hoş geldin konuşması yaptı. OKUTUCU, MEYAD üyesi olmaktan ve böylesine güzel bir ortamda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, MEYAD İSTANBUL un faaliyetleri ve hedeflerinden bahsetti.

Bunun ardından MEYAD Yönetim Kurulu Üyesi Hasan KAYA İstanbul Boğazının hemen yanında, nezih bir ortamda, samimi, bu konuyu kendisine dert edinen ve dost tabirini hak eden insanların oluşturduğu bir ortamda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, böyle huzurlu ortamların çalışma hayatına da yansımasının öncelikli hedefleri olduğunu, bu manada MEYAD İSTANBUL’a olan inancının en üst seviyelere taşındığını söyledi.

Bunu müteakip MEYAD BAŞKANI İsmail AKGÜN böylesi güzel bir ortam ve ekipte bulunmaktan duyduğu memnuniyetin yanı sıra; MEYAD İSTANBUL çok umut verici işlere imza atmakta ve atmaya devam edeceğini belirterek, derneğin faaliyet ve hedefleri hakkında bilgiler sundu.

AKGÜN, özelikle söylemek isterim ki; “Bilimsel ve Teknik bir dernek” olan MEYAD, “Vatan, Millet, Bayrak ve Değerlerimizle” barışık olma ilkesinden başka bir kriter aranmadan mücadele edilecek bir alan oluşturmaya çalışmaktadır. MEYAD Yönetim Kurulu çok yoğun bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir. MEYAD ailesinin kapısı herkese ve her kesime daima açık olacaktır. “Çalışma Hayatına Katkı İçin Çalışıyoruz” sloganımızı üst noktalara taşımak için mücadelemize herkesin destek vermesini bekliyoruz.” Dedi. Ayrıca AKGÜN, dernek çalışmalarında  “En büyük Katkı Katılımdır” diyerek istekli ve duyarlı herkesi MEYAD ile birlikte mücadele etmeye, ülkemize ve milletimize hizmet etmeye davet ettiğini söyledi.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ZİYARET EDİLDİ

9 Mayıs 2018 tarihinde İsmail AKGÜN önderliğinde, MEYAD Yönetimi, İstanbul temsilcisi Vildan OKUTUCU ve MEYAD İSTANBUL ekibi ile birlikte İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcıları MEYAD Dostu Prof. Dr. Sayın Sedat MURAT ve Prof. Dr. Sayın Halis Yunus ERSÖZ makamlarında ziyaret edildi. Bu ziyarette MEYAD faaliyetleri ve hedefleri geniş bir şekilde paylaşıldı ve geleceğe yönelik çalışma hayatı ve sorunları ile ilgili somut işbirliği adımları değerlendirildi.

MEYAD’IN MEDYA ZİYARETLERİ

MEYAD Genel Başkanı İsmail AKGÜN, İstanbul Temsilcisi Vildan OKUTUCU, MEYAD Üyeleri Savaş TULGAR ve Sevim ÖZLER eşliğinde, Yeni Şafak Medya Grubu ziyaret edildi. MEYAD’ın faaliyet ve hedefleri ile işbirliği yapılabilecek alanlar değerlendirildi.

MEYAD Yönetimi ve MEYAD İSTANBUL ekibi bir sonraki programda görüşmek üzere, çalışma hayatına ilişkin güzel anılarla ve farklı çalışmalarda buluşmak üzere ayrıldı.