Yönetim Kuruluna Soru, Dernek olarak ne gibi faaliyetlerde bulunuyorsunuz?

MOBBİNG EĞİTİM YARDIM ARAŞTIRMA DERNEĞİ (MEYAD) OLARAK NİTELİKLİ VE GÜÇLÜ BİR EKİBİZ. MOBİNG ALANINDA ULUSAL VE ULUSLARARSI ÇALIŞMALAR YAPMAKTAYIZ.

SORU:
Dernek olarak ne gibi faaliyetlerde bulunuyorsunuz?

CEVAP:
Dernek olarak; MOBİNG ve çalışma yaşamı konusunda eğitim, araştırma, danışmanlık, inceleme, mevzuat geliştirme çalışma ve önerileri, yayın, savunuculuk ve program geliştirme faaliyetlerinde bulunmaktayız.

Amacımız, çalışma yaşamına dolayısıyla ülkemize katkı sunmaktır. İşletmelerin ve çalışanların başarısı, huzurlu ve insan onuruna yakışır bir iş ortamından geçer. Yaptığımız faaliyetler, demeçler, kitaplar, makaleler vb yöntemler ile ülke çapında farkındalık ve bilinçlendirme oluşturma çabasındayız.

Dernek olarak, kurumsal veya bireysel talep halinde, eğitim ve danışmanlık yöntemi ile her kademedeki çalışana yardımcı olmaktayız. Özellikle bireysel olarak kurum/işletme içi mücadeleyi sonuna kadar kullanmayı öneriyoruz. İletişim yöntemi etkin kullanılmalı, dilekçe yöntemi ile kurum içi hak aranmalı. Mümkün olduğunca bu şekilde sorun çözülmelidir.

Bu yöntemlerle haksızlık/mağduriyet ortadan kalkmamışsa hukuki mücadeleyi/dava açmayı önerip burada “danışmanlık ” desteği veriyoruz. Bu kapsamdaki hukuki mücadele teknik bilgi ve bilirkişilik gerektirmektedir. Derneğimiz bu niteliklere haiz olduğu için hak kaybı ve mağduriyet vakalarında hukuki sürece dâhil olmaktadır.

_Şu unutulmamalıdır; STK’lar Devlet ERKİ değildir. STK’lar birlikten ve bilgiden gelen gücü kullanırlar. “Yaptırım yetkisi” devlet ve hukuk sistemine verilmiştir.

Meyad Yönetim Kurulu

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]