ÇALIŞMA HAYATINDA KADIN VE MOBBİNG PANELİ

Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) Genel Başkanı İsmail AKGÜN, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ötüken Öğrenci Topluluğu ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle paydaş olarak panel düzenlemekten dolayı son derece mutlu olduk. Panel yöneticisi Prof. Dr. Fazlı ERDOĞAN MEYAD Denetleme Kurulu Başkanı ve AYBÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Konuşmacılar: Prof. Dr. Aysun Bay KARABULUT, Doç. Dr. Canan ERDOĞAN, MEYAD Genel Sekreteri Dr. Fatih SEYRAN ve MEYAD Genel Başkanı İsmail AKGÜN.
Dernek olarak kadınların yılda bir gün değil her gün ve her an değerli ve Allah’ın erkeklerle birlikte yarattığı yüce bir varlık olarak görüyoruz. Şairin tanımlamasına göre de “…O benim kollarım, bacaklarım, başımdır. Yavrum, annem, karım, kız kardeşim, hayat arkadaşımdır.” Dolayısıyla kadın erkekle birlikte her biri birer elmanın yarısı gibidir. Birlikte bir bütün olurlar ve hayat birlikte anlam bulur.
Kadın toplumsal yaşantıda ve özellikle çalışma hayatında önemli zorluklarla karşılaşmaktadır. Panelde farklı başlıklarda konuştuk ve birlikte çözüm önerilerinde bulunduk.
Kadınlar yasal hakları olan hamilelik, doğum izni, süt izni ve çocuğunu yetiştirmek için ücretsiz izin hakkını kullanırken bile ciddi zorluklarla karşılaşabilmektedirler. İşyerlerinde belirli bir süre ve sistematik olarak yapılan psikolojik baskıların mobbing olduğunu, teknolojik yöntemlerden sosyal medya, e-mail gibi anlık paylaşımlar yoluyla da yıldırma davranışlarının yapıldığını, bunların da teknolojik yıldırma/siber mobbing olduğunu ve tüm bu davranışların yasal olarak da suç teşkil ettiğini söylemek isterim. Bu durumda olan kadın çalışanlar başta olmak üzere tüm çalışanlara dernek olarak teknik destek veriyoruz ve bu desteklerden dolayı da hiçbir ücret talep etmiyoruz.
Doğu Türkistan ve Gazze başta olmak üzere dünyanın her neresinde olursa olsun yapılan soykırım, katliam ve savaşlarda en çok kadın ve çocuklar zarar görmektedir. Dünyanın gözü önünde soykırım yapan ve ona destek veren herkesi lanetliyoruz. MEYAD’ın her zaman ve her yerde “zalime karşı, mazlumdan yana” tavır alan bir sivil toplum örgütü olduğunu dünyaya ilan ediyoruz.
8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN.
“Toplumsal bilinçlenme, toplumsal uzlaşı ve çalışma hayatına katkı için çalışıyoruz.”
Kadınlar yasal hakları olan hamilelik, doğum izni, süt izni ve çocuğunu yetiştirmek için ücretsiz izin hakkını kullanırken bile ciddi zorluklarla karşılaşabilmektedirler. İşyerlerinde belirli bir süre ve sistematik olarak yapılan psikolojik baskıların mobbing olduğunu, teknolojik yöntemlerden sosyal medya, e-mail gibi anlık paylaşımlar yoluyla da yıldırma davranışlarının yapıldığını bunların da teknolojik yıldırma/siber mobbing olduğunu ve tüm bu davranışların yasal olarak da suç teşkil ettiğini söylemek isterim. Bu durumda olan kadın çalışanlar başta olmak üzere tüm çalışanlara dernek olarak teknik destek veriyoruz ve bu desteklerden dolayı da hiçbir ücret talep etmiyoruz.
Doğu Türkistan ve Gazze başta olmak üzere dünyanın her neresinde olursa olsun yapılan soykırım, katliam ve savaşlarda en çok kadın ve çocuklar zarar görmektedir. Dünyanın gözü önünde soykırım yapan ve ona destek veren herkesi lanetliyoruz. MEYAD her zaman ve her yerde “zalime karşı, mazlumdan yana” tavır alan bir sivil toplum örgütü olduğunu dünyaya ilan ediyoruz.
8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN.

1 thought on “ÇALIŞMA HAYATINDA KADIN VE MOBBİNG PANELİ”

Yorum bırakın