EĞİTİM SEFERBERLİĞİMİZ ANTALYADA DEVAM ETTİ

      

Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) Antalya Temsilciliğince düzenlenen “CUMARTESİ BULUŞMALARI” etkinliğinde  Genel Başkanımız İsmail AKGÜN’ de onur konuğu olarak hazır bulundu. Sunuculuğu MEYAD üyesi eğitimci Ilgın ÖZBEN tarafından yapılan eğitim ve bilgilendirme toplantısında açılış konuşması, MEYAD Antalya Temsilcisi Sn. Ahmet İYİOL tarafından yapıldı.

İYİOL, “Genel Başkanımız İsmail AKGÜN ve Antalya ekibi ile kesişen yollarımız, kısa surede gelişip binlere ulaştı. Gayemiz, yöneticiler ile çalışanları asla karşı karşıya getirmek değildir. Daha mutlu çalışan, daha verimli işyeri, kurallar içerisinde sevgi saygıya dayalı çalışma hayatı için çalışıyoruz. Bu vesile ile programlarını bırakıp bizlere iştirak eden değerli öğretmenlerimizin bu özel gününü tebrik ediyorum. Aynı zamanda bizleri kırmayarak davetimizi kabul ederek Ankara’dan Antalya’mıza teşrif eden ve güzel sunumları ile bizlere bilgilendirmelerde bulunan, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Sn. Latif Selvi Beyefendi, Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Sn. Mustafa TORUNTAY ve yine bizleri her zaman destekleyen, güdüleyen değerli MEYAD Genel Başkanımız Sn. İsmail AKGÜN’e teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bizleri burada yalnız bırakmayarak aramızda bulunan değerli konuklarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Etkinliğin ikinci oturum konuğu, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi oldu.  “2023 Vizyon Belgesinde Öğretmen” konulu bilgilendirmesinde; SELVİ,”2023 Vizyon Belgesinde Öğretmen” niteliği üzerinde hassasiyetle durulmuş yine öğrenci becerisini geliştirmeye öncelik verilmiştir. Ayrıca Eğitim Yöneticisi yetiştirmede öğretmenlikten gelinmesi kriteri yanında liyakat usulleri kapsamında önce müdür yardımcılığı, ardından okul yöneticisi olunması kıstasları ön plana alınmıştır. Eğitim yöneticisi potansiyelini artırmaya yönelik girişimlere ağırlık verilerek uluslararası düzeyde, eğitimde yer sahibi olunabileceği öngörüsü neticesinde kaliteyi arttırmaya yönelik girişimlerde bulunulması kararları alınmıştır. Öğretmen Performans Sistemi Değerlendirmesi bir dönem gündeme gelmiş, fakat sendikamızın itirazları ile bu yanlış adımdan geri dönülmüştür. Biz Sendika olarak, Öğretmenlerimizin hizmet içi eğitimlerle eksik kaldıkları noktalarda bu eksikliklerin giderilmesi yanlısı olduğumuzdan, bu değerlendirme sistemine şiddetle karşı durmuş ve asla geri adım atma eğilimi göstermedik. Hangi meslek mensubunda sürekli bir değerlendirme var? Lütfen bir bakın! Hiçbir meslek mensubu bizler kadar bir değerlendirmeye tabi tutulmuyor. Bu çok yanlış bir süreç olacaktı. Şükür bu yanlıştan erken dönüldü. Öğretmenin toplumda ve devlet nezdinde hak ettiği yerde olmadığını, eğitimin başarı ve başarısızlık sonuçlarını tek başına öğretmene mal etmenin yanlış olacağını dile getirdi. Ülkemizin emin adımlarla geleceğe taşınması için eğitim, dolayısıyla da öğretmenlik mesleğinin daha çok önemsenmesi gerektiği, bu nedenle de ilgili tarafların da görüş ve önerileri doğrultusunda “Öğretmenlik Meslek Kanunu” nun çıkması gerektiğini söyledi. Bu vesile ile öğretmenler günümüzü kutluyor, sizlerle buluşmama vesile olan Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) Genel Başkanı değerli dostum İsmail AKGÜN beye huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” Diyerek sunumlarını tamamladılar.

      

Etkinliğin üçüncü oturum konuğu, Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Sn. Mustafa TORUNTAY oldu. TORUNTAY, “Çalışanların Sorunları ve Sendikal Roller” sunumunda “Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum. Bende bir öğretmen babasıyım. İşin aslına bakılacak olursa, tüm anne babalar öğretmendir aslında. Ayrıca, çocuklarımızı emanet ettiğimiz hem öğretmenlerimize hem tüm annelere emekleri ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) değerli kardeşim İsmail AKGÜN  beye beni sizler ile buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum. MEYAD’ı takip ediyorum. Mobbing başta olmak üzere çalışma hayatının sorunları ile ilgili çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Bazı projelerde ortak çalışmalarımızda olacak İnşallah. Çalışma hayatında çalışanların sorunlarına destek mahiyetinde bakıldığında, MEYAD biz sendikacıların işini kolaylaştıran, çalışanlara destek olan çalışmalar olduğunu görmekten memnuniyet duymaktayım.  Her işte olduğu gibi, sendikacılığında zor yanları mevcuttur. 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nda neler yapılabileceği yazıyor. Evet. Ama pratikte maalesef öyle olmuyor. Çalışma hayatında pek çok sorunlarla karşılaşıyoruz. Mobbing’de bunlardan biri. Mobbing çok ciddi sıkıntılara sebebiyet vermekte olup, gerek çalışma hayatına gerekse de buna bağlı olarak ülke ekonomisine olumsuz yansımaları yaşanmaktadır. Bizlerde sendikalar olarak çalışanların yanında yer alıp, sorunlarına çözüm üretme noktasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizde Otuz milyon civarında çalışan var. Ancak,  ne yazık ki bunların yaklaşık iki milyonu sendikalı. Sendikacılığın gelişmesi önünde ciddi ve kimi zaman keyfi engeller var. Çalışma barışını sağlamada önemli rol oynayan sendikacılığın daha aktif olması ve gelişmesi önündeki engelleri hep beraber aşmamız gerekiyor. HAK-İŞ Konfederasyonu ve Öz Taşıma İş Sendikası olarak, Ülkemizin daha çok gelişmesi, çalışma barışının ve iş huzurunun sağlanması için çalışıyoruz. Ayrıca, Türkiye’nin her yerinde temsilcilerimizi ve üyelerimizi her konuda destekliyoruz ve her daim yanında yer alıyoruz.” Diyerek konuşmalarını tamamladılar.

Etkinliğin son oturumu ise Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) Genel Başkanı İsmail AKGUN oldu. AKGÜN, Mobbing nedir? Ne değildir? Kimler Mobbing uygular? Mobbing Mağdurları kimlerdir? Yasal Haklar ve Mücadele Yöntemleri nelerdir? konulu oturumunu gerçekleştirdi. AKGUN, MEYAD Antalya Temsilciliğinin hazırladığı etkinliğe teşekkür ederek başladı ve Mobbing Derneğinin neden kurulduğunu, kapsam amaç ve gayelerini, hangi çerçevelerde çalışanlara destek olunduğunu ve derneğin ilkelerini içeren bilgilendirmeler ile başladı. AKGUN,”2015 yılında merkezi Ankara’da olarak kurulan derneğimizin temel ilkesi “çalışma hayatına katkı için çalışıyoruz” sloganı ile özetlenebilir.  “Teknik ve Bilimsel Bir Dernek” olarak kurulmuş bir dernektir. Altını kalınca çizerek belirtmek isterim ki, siyasi bir dernek değiliz. İlkelerimizden asla taviz vermeden faaliyetlerimizi sürdürmeye gayret göstermek üzere yola çıkmış bulunmaktayız. Her türlü ayrımcılığa karşıyız. Dil, din, mezhep, meşrep, etnik köken, cinsiyet, fiziki görünüm gibi ayrımları kabul etmiyoruz. Ülkemizin yarınlarına ve ilelebet yaşayabilmesi için birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu, tüm faaliyetlerimizle bu amaca yönelik çaba sarf ettiğimizi belirtmek isterim. Bizim için,  “ülke, millet, bayrak ve değerlerin” derneğimizin olmazsa olmazı olduğunu her platformda belirtmekteyiz. Derneğimiz Türkiye’nin her yerinde teveccüh görmekte olduğunu memnuniyetle belirtmek isterim. Emin adımlarla büyüyoruz.  İstanbul, İzmir ve Antalya’da olmak üzere daha fazla çalışma hayatına ve her kademedeki işveren, işveren vekili ve çalışana erişmek ve hizmet etmek gayesi ile büyümeye devam ediyoruz. Türkiye genelinden bize üye olunabilmekte ve ulaşılabilmektedir. Bizlere kurumsal e mail adresimiz olan: [email protected] adresinden de erişim imkanı bulan pek çok değerli katılımcımız bulunmaktadır ve bize ulaşan mağdurları yaşadıklarının “Mobbing” olup olmadığını, Mobbing ise yol göstericilik noktasında destek verdiğimizi belirtmek isterim.

Bünyemizde “MEYAD AKADEMİ” çalışma hayatına daha çok katkı sağlamak amacıyla kurmuş olup, bu birimimiz, eğitim faaliyetleri yoluyla toplumsal farkındalık ve bilinçlenme çalışmalarında başarılı bir şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir.  Bireysel desteğin yanında “MEYAD AKADEMİ”, medya, basın, üniversitelerle yapmakta olduğumuz işbirliklerimiz yoluyla Mobbing ile topyekûn mücadele edilmeye çalışılmaktadır. Mobbing hakkında farkındalık ve bilinçlenmeye artmaktadır. Böylece işyerlerinde huzur, verimlilik,  yöneticiye/işverene duyulan saygı ve güven artışı, yönetici/işveren ile çalışan arasında etkin iletişim ve uyumu hedefleyen, yönetici/işveren ile çalışanın karşı karşıya gelmesine, her türlü ayrımcılık ve şiddetin önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Bugüne kadar pek çok kamu ve özel sektör, eğitici eğitimleri de olmak üzere binlerce kişiye Mobbing farkındalık ve bilinçlendirme eğitimi vermiş bulunmaktayız. Temel gayemiz; çalışma hayatında huzur ve verimlilik artışı ile yönetime/işletmeye duyulan saygı, ailede, işyerinde dolayısıyla ülkemiz genelinde kelebek etkisi yaparak hepimizin kazanmasına zemin hazırlamaktır. Ana gayemiz “şu gök kubbede hoş seda bırakmak, ülkemizin hizmetkârı olabilmek, dokunabildiğimiz kadar insana faydalı olmak” için çaba sarf ettiğimizi belirtmeliyim.

Davetimizi kırmayıp gelen, Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Sn. Mustafa TORUNTAY Beyefendiye ve Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Sn. Latif Selvi Beyefendiye huzurlarınızda keyifli, bilgilendirici, ufuk açıcı konuşmalarından dolayı memnuniyetimi, teşekkürlerimi sunuyorum. Bir öğretmen olarak tüm eğitimcileri kutluyorum. Bir gün değil her zaman sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bizlere salonlarını tahsis eden Kepez Belediyesi Başkan ve yetkililerine teşekkür ediyorum. Antalya Başkanımız Ahmet İYİOL ve çok kıymetli ekibini tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD)  Antalya Temsilciliğinin, Osmangazi Semt Konağı’nda 14.00 – 18.00 saatleri arasında düzenlemiş olduğu “Cumartesi Buluşmaları” etkinliğinde, konuşmacıların sunum oturumlarını gerçekleştirmeleri ardından, plaket ve teşekkür belgesi takdiminde bulunuldu. Ayrıca Derneğin İlk Başkanı Mehmet CAN bey’e de katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Büyük bir katılımla gerçekleşen etkinlik, uzun sürmesine rağmen çok beğenildi ve sonuna kadar dağılma olmadı. Ayrıca, katılımcıların tekrarının olması temennileri ile etkinlik sona erdi.

Scroll to Top