Kadir TOMAS

[/et_pb_image][et_pb_text admin_label=”Metin” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Kadir TOMAS

Çevre Yüksek Mühendisi

İş Güvenliği Uzmanı (A)

İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğiticisi

IOSH&NEBOSH Eğitmeni

MEYAD Kurucu Üye / Yönetim Kurulu Üyesi

1977 Yılında Ankara’da doğdu. Lise Eğitimini Adana Fen Lisesi ve Serik Lisesinde tamamladı. Lisans Eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliğinde,Yüksek Lisans Eğitimlerini sırasıyla Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği ve Torino Üniversitesi (İtalya) ve Uluslar arası Çalışma Örgütü’nündüzenlediği İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünde tamamladı. Halen Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kazaların Çevresel ve Teknik Araştırılması Anabilim Dalında Doktora Öğrencisidir.

Meslek hayatına Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı projesinde Çevre Mühendisi olarak başladı. Sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezinde 9 sene kadar Ç.S.G. Eğitim Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı görevlerinde bulundu. Bu süreç içerisinde yurtiçinde ve yurtdışında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını temsilen iş sağlığı ve güvenliği alanında yüzlerce eğitim faaliyetlerinde bulundu. Bunun yanında yine iş sağlığı ve güvenliği alanında Kocaeli Üniversitesinde Öğretim görevlisi olarak ders verdi ve Büyük Endüstriyel Kazalar ile ilgili olarak AB Projesine danışmanlık yaptı.

Meslek hayatı boyunca yaptığı faaliyetlerden yurtiçinde ve dışında birçok takdir ve teşekkürnameye sahiptir.

Halen Aramis Danışmanlık ( Merkezi İngiltere’de bulunan dünyanın en büyük iş sağlığı ve güvenliği örgütü olan IOSH’un yetkili eğitim merkezi)  ve Onat Araştırma Mühendislik İş Sağlığı ve  Güvenliği Hizmetleri  şirketlerinin kurucusudur. Ulusal ve Uluslar arası alanda İş Sağlığı ve Güvenliği konularında danışmanlık yapmaktadır.

YETERLİLİKLER/SERTİFİKALAR

• İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitici Yetki Belgesi / Ç.S.G.B
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı Sertifikası / Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
  • Eğiticilerin Eğitimi / Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
  • Proje Döngüsü (PCM) Eğitimi  / Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
  • Kazaların Çevresel ve Teknik Araştırılması Ulusal Çalıştayı/ Sözel Bildiri
  • Yüksekte Çalışma Eğitimi  / KAYA Eğitim Merkezi
  • Instution of OccupationalSafetyandHealth (IOSH) / İngiltere ,Makine Güvenliği
  • Instution of OccupationalSafetyandHealth (IOSH) / İngiltere , Kimyasal Güvenliği
  • Instution of OccupationalSafetyandHealth (IOSH) / İngiltere , MS,WS Training
  • ISO 9001/2008 Temel ve İç Denetçi Eğitimi / TSE
  • ISO 17024 Akreditasyon Eğitimi / TURKAK
  • HealthandSafetyand Environment Training Programme/CASGEM – 2010
  • Risk Değerlendirme Eğitimi / ISGUM – 2011
  • IOSH GraduateMember / U.K.

YAYINLAR/KİTAPLAR

• Tersanelerde İş Sağlığı ve Güvenliği (Makale) TSE Dergisi 2012
  • Büyük Endüstriyel Kazalar (Kitap) ÇASGEM 2011
  • İş Sağlığı ve Güvenliği (Bildiri) Kazaların Çevresel ve Teknik Araştırılması Ulusal Çalıştayı (Bildiri) Gazi Üniversitesi