Nurcan ÖNDER

[/et_pb_image][et_pb_text admin_label=”Metin” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Nurcan ÖNDER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü

MEYAD Kurucu Üye / Yönetim Kurulu Üyesi

EĞİTİM
Ankara Üniversitesi

Siyasal Bilgiler Fakültesi              Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri                          1988-1992

Ankara Üniversitesi                    AB Mevzuatı Uzmanlık Sertifika Programı                         1993

TODAİE- Yüksek Lisans               Kamu Yönetimi                                                          2008-2009

GÖREVLERİ
İş Teftiş Kurulu  Başkanlığı                         İş Müfettişi                         22.02.1993-19.09.2010

Çalışma Genel Müdürlüğü                          Genel Müdür Yardımcısı           29.09.2010-20.04.2013

Çalışma Genel Müdürlüğü                          Genel Müdür (vekaleten)         30.04.2013-03.02.2014

Çalışma Genel Müdürlüğü                          Genel Müdür Yardımcısı           03.02.2014-01.02.2015

Çalışma genel Müdürlüğü                           Genel Müdür (vekaleten)          01.02.2015-Devam ediyor

KATILDIĞI BAZI  KURUL/KOMİSYON ÇALIŞMALARI VE PROGRAMLAR

Konu

Yer

Tarih

Avrupa Birliği Mevzuatı Sertifika Programı

Avrupa Birliği Uygulama Merkezi

1993

Almanca Sertifika Programı

Viyana Üniversitesi

2001

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu ve

İstihdam Teknik Komitesi

Başbakanlık/Ekonomi Bakanlığı

Türkiye Göç Koordinasyon Kurulu

İçişleri Bakanlığı

2010-devam ediyor

TBMM- Plan Bütçe Komisyonu Çalışmaları Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, İçişleri Komisyon çalışmaları,         TBMM

Yüksek Hakem Kurulu             ÇSGB

01.03.2013-28.02.2014

Mobbing Mücadele Kurulu              ÇSGB

2012 Mart-devam ediyor

Bakanlık Etik Kurulu              ÇSGB 2012-devam ediyor
Kayıtdışı Mücadele Kurulu

SGK

2013- devam ediyor
10. Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programları bileşen sorumlulukları

İşgücü Piyasasının Etkinleştirilmesi Programı;

– Kadınların İşgücüne ve istihdamına katılımının arttırılması

– Güvenceli esnekliğin Sağlanması

–  İstihdam teşviklerinin Etkinleştirilmesi

Kayıt dışı Ekonominin Azaltılması Programı;

-Kayıt dışıyla Mücadelede Toplumsal Mutabakatın Sağlanması

Temel ve Mesleki Becerileri Geliştirme  Programı;

-Eğitim Sisteminin İşgücü Piyasasıyla Uyumunun Arttırılması bileşen sorumlukları

Kalkınma Bakanlığı-Çalışma Bakanlığı

2014-2018

KATILDIGI BAZI ULUSLARARASI PROJELER

Konu

Görev

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İstatistiki Kapasitesini Güçlendirme Projesi (Avrupa Birliği) ÇSGB’nin ve ilgili ve bağlı kuruluşlarının ürettiği istatistiklerin tek çatı altında toplanması amacıyla kurgulanan yürütüm aşamasında görev almaktayım.

Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Projesi(Avrupa Birliği) Projenin yazım ve tasarım süreci ile, hibe bilgilendirmelerini koordine ettim ve proje sorumlusu olarak görevime devam edeceğim.

Göç Dairesinin Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi(Uluslararası Göç Örgütü-IOM-İngiliz Büyükelçiliği) İşgücü göçü yönetimi konusundaki bilgi ve birikimlerinin artırılmasını amaçlayan projenin tasarım aşamasından itibaren proje sorumlusu olarak  içinde yer almaktayım.

Türkiye’de uygulanan istihdam teşviklerinin ist,hdam artışına etkisinin ölçülmesi Proje Sorumlusu

YAPTIĞI ÇALIŞMALAR

Tez Adı

Yayımlandığı Tarih